Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų, nedidelių)
6 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
50 mililitrų pieno
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną.
2.
Cukinijas supjaustyti plonais griežinėliais, dėti patroškinti prie svogūnų, kol išsiskirs skytis. Tuomet kaitinti dar apie 5 - 10 minučių, kol skystis išgaruos.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pienu, kol viskas susijungs. Jeigu norite, papildomai galima įmaišyti sūrio.
4.
Cukinijas su svogūnais dėti į formą dalimis, vis pilant kiaušinių plakinio. Jeigu sudėsite visas cukinijas ir kiaušinius užpilsit vienu kartu, cukinijų gabaliukai sulips tarpusavyje ir į tarpelius tarp jų nepateks kiaušinių masės.
5.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Pajudinus kepimo formą masė neturi "drėbėti", t.y. būti standi, o ne skysta. Iškepusį palikti kelias minutes atvėsti, pjaustyti gabalėliais ir ragauti!