Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
250 mililitrų miltų
200 mililitrų cukraus
3 šaukštai vandens (šilto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
750 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
500 gramų braškių
27 gramai grietinėlės standiklio (3 pakelių)
pagal poreikį konservuotų persikų
pagal skonį cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Sulaistymui:
šiek tiek vandens
šiek tiek cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek sirupo (nuo persikų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitą geriausia išsikepti iš vakaro, tada jis lengviau pjaustysis. Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, supilame vandenį. Viską plakame elektriniu plakikliu, kol nelieka cukraus kristalėlių, o masė patrigubėja.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame į kiaušinių - cukraus masę. Atsargiai išmaišome šluotele, keldami iš apačios į viršų.
3.
26 centimetrų skersmens išardomą formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir išlyginame. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku.
4.
Į dubenį supilame grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis pagal skonį, ir plakam iki standžių putų. Pabaigoje suberiame grietinėlės standiklį ir dar šiek tiek paplakame.
5.
Į vandenį pilame persikų sirupo, įspaudžiame citrinos, įberiame cukraus, išmaišome ir pasidarome sirupą sulaistymui.
6.
Biskvitą perpjauname į 3 dalis. Ant torto padėklo dedame vieną dalį, sulaistome, dedame grietinėlės sluoksnį, išlyginame, pridedame pjaustytų persikų, ant viršaus dar truputį grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome, grietinėlės sluoksnį, pridėliojame pjaustytų braškių, truputį grietinėlės ir paskutinį sluoksnį biskvito. Sulaistome, tada visą tortą aptepam grietinėle ir papuošiam. Aš puošiau braškėmis, persikais ir melisos lapeliais.