Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 lapai sluoksniuotos tešlos
24 vienetai braškių (vidutinio dydžio)
Kremui:
200 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių trynių
70 gramų rudojo cukraus
70 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą palikti atitirpti: išdėlioti ant nelipnaus paviršiaus, pvz., kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio, pridengus rankšluostėliu, kad nedžiūtų.
2.
Storadugniame puode (kad neprisviltų) užvirinti pieną ir, lengvai plakant šluotele, supilti trynius. Toliau, nuolat lengvai plakant, suberti cukrų, miltus. Toliau plakant užvirinti ant nedidelės kaitros ir pavirti, kol pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti sviestą. Palikti atvėsti.
3.
Kiekvieną tešlos lapą perpjauti perpus (į kvadratus). Kvadratą įpjauti ir sulankstyti, kaip parodyta nuotraukoje žemiau. Kad juostelės geriau priliptų, jas galima lengvai patepti vandeniu ar kiaušinio baltymu. Juosteles švelniai prispausti prie pagrindo.
4.
Tešlos krepšelius kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 12 minučių. Tuomet į kiekvieną dėti kremo ir kepti dar 5 - 10 minučių.
5.
Į iškepusius ir atvėsusius krepšelius dėti perpus pjaustytų braškių. Jeigu bandelės nebus valgomos iškart, galima aplieti mišiniu iš 6 šaukštų šilto vandens, 2 šaukštu želatinos ir 2 šaukštų cukraus.