Porcijų skaičius: 16
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
170 gramų cukraus
140 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių baltymų
3 šaukštai kakavos (natūralios, nesaldintos)
2 šaukštai vandens
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gavus purią masę po viena vis dar plakant tik mažesniu tempu sudėti kiaušinius. Galiausiai sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir labai gerai išmaišyti.
2.
Masę supilstyti į keksiukų formeles (užpildant apie 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai kils) ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Iškepusius paliekame atvėsti.
3.
Beze kremui pirmiausia cukrų reikia padalyti pusiau.
4.
Vieną dalį cukraus supilti į mažą puoduką ir užpilti vandens - tik tiek kad pilnai sudrėkintų cukrų. Tai atlikus dėti puoduką ant kaitros ir išvirti sirupą - tik neleisti jam susikristalizuoti.
5.
Kitą pusę cukraus per penkis kartus sudėti į plakamus kiaušinio baltymus - sudėjus visą cukrų suberti citrinos rūgštį ir dar gerai paplakti.
6.
Iš karto po to nuolat plakant į baltymų masę plona srovele supilti išvirtą sirupą. Jį įmaišius masę plakti dar kokias 5-7 minutes. Kremas turi būti blizgantis ir laikantis formą.
7.
Kai bezė pagaminta, pusę jos dedamės į atskirą dubenį, imame šluotelę, suberiame persijotus kakavos miltelius ir labai gerai išsukame.
8.
Keksiukams atšalus, beze kremu dekoruojame keksiukus ir tiekiame. Skanaus! :)