TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 00:54
Empanados - tradiciniai čilietiški pyragėliai su jautiena
Empanados - čilietiški pyragėliai su jautiena

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų miltų
250 mililitrų pieno
120 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
500 gramų jautienos faršo (lieso)
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
60 mililitrų jautienos sultinio
50 gramų razinų (galima ir nedėti)
24 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas miltų
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino (arba kmynų)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešą. Tam pieną, sviestą ir druską truputį pašildykite prikaistuvyje, iki kol išsilydys sviestas. Šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

2.
Po truputį, maišant, įsijokite miltus, iki kol susiminkys nelipni tešla. Miltų gali reikėti truputį mažiau arba daugiau, tai priklauso nuo miltų rūšies bei kiaušinio dydžio. Teša turi būti nelipni, bet drauge ir likti elastinga, ne per kieta.

3.
Paruoštą tešlą dėkite į maišelį arba įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, jog ten pabūtų, kol ruošite įdarą. Tešlą galite pasiruošti ir iš anksto (pvz. iš vakaro).

4.
Įdarui svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje, iki kol bus lengvai auksinės spalvos. Sudėkite smulkiai kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite. Tada sudėkite jautienos faršą ir gražiai apkepinkite. Suberkite druską bei prieskonius (saldžios paprikos miltelius, kuminą, pipirus, aitriosios paprikos miltelius) ir gerai išmaišykite. Supilkite sultinį (galima jį pakeisti vandeniu) ir ant nedidelės ugnies, uždengę, patroškinkite apie 10 minučių. Tada suberkite miltus ir razinas, išmaišykite ir patroškinkite dar 2-3 minutes iki kol įdaras sutirštės.

5.
Leiskite įdarui atvėsti, o tada formuokite empanadas. Jų formavimas labai primena kibinų gaminimą. Tešlą padalinkite į 12 vienodų kamuoliukų ir kiekvieną jų iškočiokite į maždaug 15 cm skersmens apskritimą. Ant kiekvieno apskritimo viduryje dėkite po porą šaukštų jautienos įdaro, 2 pasmulkintas alyvuoges ir ketvirtį virto kiaušinio. Sulenkite apskritimą pusiau, jog gautumėte pusmėnulio formos pyragėlį. Empanados kraštelį supinkite kasele ar užpauskite šakute. Jeigu sunkiai liptų, kraštelius patepkite trupučiu vandens.

6.
Paruoštas empanadas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlių viršų patepkite patepkite lengvai paplaktu kiaušiniu.

7.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, iki kol epmanados bus gražiai auksinės spalvos. Man paprastai iškepa per 30-35 minutes. Empanados ypač skanios šiltos, bet labai gardžios ir atvėsusios.

8.
Beje, jeigu razinų ir jautienos derinys įdare jums skamba per daug neįprastai (taip, būtent taip empanados gaminamos Čilėje!), galite jas tiesiog praleisti. Prieskonius bei kitus įdaro priedus taip pat drąsiai koreguokite savo nuožiūra, empanados mėgsta improvizacijas :-)



admin · 2018-08-09 06:00 · 843 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt