TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu
Burokėlių mišrainė žiemai su pomidorų padažu

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai burokėlių (virtų)
8 vienetai svogūnų
1 litras pomidorų padažo (kokybiško, "Kėdainių" ar pan. )
400 mililitrų aliejaus
250 mililitrų acto
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos petražolių (nebūtina)
1 galva česnako
4 vienetai lauro lapų
2 šaukštai druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus smulkiai supjaustyti kubeliais ir pakepti ant nedidelės ugnies, kol suminkštės, bet neperkepti. Įdėti kapotus česnakus, sudėti smulkiai kubeliais pjaustytus arba tarkuotus burokėlius, lauro lapelius, smulkintas petražoles, prieskonius, druską, cukrų ir pomidorų padažą.

2.
Viską ismaišyti, užvirinti ir pavirti apie 20 minučių, karts nuo karto pamaišant.

3.
Paragauti, ar pakanka saldumo ir sūrumo, ar užtenka prieskonių, jeigu kažko trūksta įdėti dar. Tada išgriebti lauro lapelius, supilti actą, viską užvirinti ir karštą mišrainę supilti į sterilius, iškaitintus stiklainukus. Užsukti sandariais dangteliais ir palaikyti apverstus, kol atvės.



admin · 2018-08-11 00:00 · 871 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt