TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Traškūs ryžių kamuoliukai su kumpio ir sūrio įdaru "Arančinai"
Ryžių kamuoliukai su įdaru Arančinai

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų ryžių (kibių)
200 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio
200 gramų mocarela sūrio
100 gramų žaliųjų žirnelių (šviežių ar šaldytų)
pagal poreikį aliejaus (gruzdinimui)
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas maltos raudonosios paprikos
1 šaukštelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.

2.
Paruoškite įdarą – į gilesnį indą stambia tarka sutarkuokite mocarelą, nedideliais gabaliukais supjaustykite kumpį ir jį suberkite į sūrio tarkius kartu su šviežiais ar atšildytais žirneliais.

3.
Paruoškite produktus arančinams apvolioti – į vieną indą suberkite miltus, į kitą – džiūvėsėlius ir maltą papriką (ji suteiks spalvą), o trečiame išplakite kiaušinius.

4.
Ryžius ir įdaro masę padalinkite į 12 lygių dalių. Drėgnais delnais formuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir atsargiai formuokite rutulį, kruopščiai paslėpdami įdarą. Paruoštus rutulius dėkite ant vandeniu suvilgytos medinės lentelės.

5.
Įkaitinkite aliejų, jo turi būti tiek, kad bent pusė arančino laisvai plaukiotų jame. Kiekvieną kamuolį apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Leiskite į aliejų, gruzdinkite apie 2–3 minutes kiekvieną pusę. Ištraukę iš aliejaus dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Tiekite iš karto su mėgstamu padažu ar daržovėmis.



admin · 2018-08-16 15:00 · 738 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt