TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 01:06
Greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos
Greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai kopūstų
1 kilogramas burokėlių
0.5 kilogramo morkų
1 vienetas svogūnų
1 galva česnako
1 šaukštelis kmynų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
200 mililitrų aliejaus
150 mililitrų acto 9%
100 gramų cukraus
1 šaukštas druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstus supjaustau plonomis juostelėmis, morkas supjaustau šiaudeliais kombainu (arba galima sutarkuoti burokine tarka), svogūną supjaustau mažais kubeliais. Žalius burokėlius nulupu ir irgi supjaustau šiaudeliais kombainu (arba galima sutarkuoti). Česnaką smulkiai sukapoju.

2.
Visas daržoves sudedu į puodą. Actą, aliejų, cukrų, druską truputį pašildau, jog cukrus ir druska ištirptų, ir supilu ant daržovių, suberiu kmynus ir pipirus. Permaišau. Puodą uždengiu ir palieku parai pastovėti, kas kelias valandas permaišydama, kad daržovės tolygiai pasimarinuotų. O tada jau galima mėgautis.

3.
Uždengtą puodą su mišraine laikau šaldytuve (arba galima sudėti į švarius stiklainius paspaudžiant šaukštu, kad neliktų oro tarpų). Ji puikiai laikosi 2-3 savaites, bet dažniausiai ją suvalgome dar greičiau, nes labai skani!



admin · 2018-08-18 03:00 · 863 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt