Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 900 gramų bulvių (virtų)
500 gramų faršo (naudojau jautienos)
500 gramų raugintų kopūstų
100 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
50 gramų grietinės
50 gramų pomidorų padažo
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Raugintus kopūstus užpilame trupučiu vandens ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 30-40 minučių, kol kopūstai suminkštės. Kai kopūstai išsitroškina, juos dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus, supilame pomidorų padažą ir patroškiname, kol beveik nebeliks skysčio. Atidedame į šalį, kad truputį atvėstų.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame ant trupučio aliejaus iki gražiai auksinės spalvos. Sudedame stambiai tarkuotą morką ir dar porą minučių pakepame. Sudedame maltą mėsą, pagardiname mėsos prieskoniais, trupučiu druskos ir pipirų bei apkepiname, kol nebeliks skysčio.
3.
Virtas bulves supjaustome riekelėmis ir padaliname perpus. Viena bulvių dalimi išklojame aliejumi patepto kepimo indo dugną. Tada ant viršaus dedame pusę raugintų kopūstų. Ant jų - visą faršą. Ant viršaus išdėliojame likusias bulvių riekeles ir uždedame likusius raugintus kopūstus. Viską užpilame su grietine ir šiek tiek druskos bei pipirų išplaktus kiaušinius. Galima įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių.
4.
Apkepą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tada užberiame tarkuotą sūrį ir dar pakepame kelias minutes, kol sūris gražiais išsilydys. Išėmus iš orkaitės leiskite apkepui 5-10 minučių pastovėti ir truputį sutvirtėti, o tada skanaukite.