Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų šokoladinių sausainių
70 gramų sviesto
Kremui:
300 gramų graikiško jogurto
120 gramų konservuotų mandarinų (nuvarvintų)
120 gramų grietinėlės, 35% riebumo
77 gramai citrinų želė (arba apelsinų, su 250 mililitrų vandens)
25 gramai šokolado (tarkuoto)
8 gramai želatinos
šiek tiek apelsino žievelės
šiek tiek cukraus
Viršui:
200 gramų konservuotų mandarinų (nuvarvintų)
50 mililitrų mandarinų sulčių
0.5 šaukštelio želatinos (smulkios)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius susmulkinti į trupinius ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, suberti sausainių-sviesto masę, tolygiai paskirstyti, lengvai paspausti ir padėti į šaldytuvą sustingti 30 minučių.
2.
Kremui paruošti citrininę arba apelsininę žėlė, kaip nurodytą ant pakelio. Į dar šiltą žėlė įmaišyti želatiną, kad ji ištirptų. Ir palikti atvėsti, bet nesustingdyti.
3.
Grietinėlę išplakti iki standumo, o jogurtą išsukti su cukrumi. Sudėti mandarino mažais gabalėliais pjaustytus mandarinus, suberti šokolado drožles, apelsino žievelę, supilti žėlė ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę. Paruoštą masę supilti į torto formą ir padėti į šaldytuvą sustingti.
4.
Nuvarvintus mandarinus išdėlioti ant balto sustingusio sluoksnio. Sultis pašildyti su želatina, kol ji ištirps ir palikti atvėsti. Užpilti ant mandarinų ir vėl padėti į šaldytuvą sustingti.