Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų sviesto (šalto)
200 gramų grietinės
350 gramų miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma)
1 vienetas kiaušinių
Įdarui:
2 vienetai obuolių (nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis)
pagal skonį cukraus
pagal skonį cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą sutarkuojame per stambią tarką. Įmušame kiaušinį, supilame grietinę, pamaišome šakute, suberiame miltų. Greitai užminkome tešlą, kad neliptų prie rankų. Jei tešla lipni, po truputį įberkite dar miltų. Dedame ją į šaldytuvą porai valandų, galima ir per naktį.
2.
Obuolius nulupame, supjaustome norimo dydžio skiltelėmis. Apsibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
3.
Iškočiojame tešlą į apskritimą, padaliname jį į 8-12 lygių dalių - trikampių - 'skarelių'. Ant platesniojo trikampio - "skarelės" galo dedame obuolio skiltelę ir gražiai susukame. Sausainiukus dedame į skardą ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio plakiniu.
4.
Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta. Iškepusius ir pravėsusius sausainukus pabarstome cukraus pudra.