TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nuostabūs bananiniai varškėčiai
Bananiniai varškėčiai

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
360 gramų varškės (riebios)
1 stiklinė speltų miltų (arba kvietinių)
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
1 vienetas bananų (didelio)
2 šaukštai grietinės (ar natūralaus jogurto)
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina)
1 žiupsnelis sodos (nebūtina)
Kepimui:
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę ir bananą giliame inde pertrinu šakute, įmušu kiaušinius ir sudedu cukrų. Mikseriu ar ta pačia šakute sumaišau produktus. Nedideliame inde sumaišau grietinę ir sodą, visa tai supilu į varškę. Vėl gerai sumaišau ir pradedu dėti miltus. Šaukštą po šaukšto, vis tikrinant ar tešla jau pakankamai standi. Ji turi būti ne visai kieta, limpanti prie rankų. Tiesiog tiesa yra tokia – kuo mažiau miltų, tuo minkštesni varškėčiai.

2.
Stalą (ar silikoninį kilimėlį, kuris yra baisiai patogus tokioms tešloms) pabarstau trupučiu miltų, drėgnomis rankomis suformuoju storą dešrą ir supjaustau 1-1,5cm riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę pilu truputį saulėgrąžų aliejaus ir jame iš abiejų pusių iki gražaus rudumo apkepu varškėčius.

3.
Tiekiu su grietine, uogiene ar grietinės-sviesto padažu. Patarimas – į tešlą galima dėti verdančiu vandeniu nuplikytų razinų.




admin · 2021-01-19 12:00 · 400 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt