INGREDIENTAI: 300 gramų biskvito (arba sausainių)
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto
50 gramų džiovintų abrikosų
50 gramų šokoladinių pabarstukų
4 šaukštai medaus
3 šaukštai brendžio
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitą arba sausainius sutrupinkite iki trupinių.
2.
Abrikosus susmulkinkite.
3.
Elektriniu plakikliu išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, kakava ir brendžiu. Gautą kremą sumaišykite su trupiniais biskvito ir džiovintais abrikosais. Masė turi būti tvirta ir laikyti formą, jei taip nėra - palaikykite truputį šaldytuve.
4.
Iš masės formuokite apvalius kamuoliukus - bulvytes.
5.
Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje. Apliekite bulvytes ištirpintu šokoladu ir apiberkite šokolado drožlėmis. Palaikykite šaldytuve bent jau valandą ar daugiau, kad gerai sustingtų.