INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių
1/4 vieneto kopūstų
0.5 litro daržovių sultinio
250 gramų dešrelių (naudojau triušienos)
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
20 gramų sviesto
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Triušienos dešreles pakepiname gerai įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
2.
Daržoves nuskutame. Bulves supjaustome stambiais gabalėliais, morkas - šiaudeliais, kopūstą - ruoželiais.
3.
Svogūną ir česnaką smulkiais gabalėliais supjaustome ir pakepiname svieste.
4.
Bulves, kopūstą, morkas ir pakepintą svogūną su česnaku sumaišome, pabarstome druska, pipirais. Į kepimo indą dedame daržoves, užpilame sultiniu.
5.
Indą uždengiame dangčiu arba folijos lapu ir dedame kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame apie 30 min. Indą atidengiame, ant viršaus sudedame triušienos dešreles ir troškinį pašauname atgal į orkaitę 15 min.