INGREDIENTAI: 300 gramų cukinijų
90 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
50 gramų miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
1 vienetas vištų šlaunelių (virtos)
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukiniją nuplauti, sutarkuoti stambia tarka, pagardinti druska ir palikti 10 minučių pastovėti.
2.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje, aliejuje.
3.
Šlaunelių mėsą nuimti nuo kaulų, susmulkinti arba sutrinti, sumaišyti su keptais svogūnais ar smulkintais krapais, pagardinti druska ir pipirais.
4.
Cukiniją rankomis nusunkti, įmušti kiaušinį, sudėti varškę, įberti prieskonius, miltus ir išmaišyti. Į įkaitintą keptuvę dėti po šaukštą tešlos, ant jos dėti vištienos įdarą ir ant viršaus vėl tešlos. Palyginti, kad viršuje tešla uždengtų vištieną.
5.
Kepti blynelius ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps. Patiekti su grietine.