INGREDIENTAI: 4 porcijoms:
300 g vištienos filė, (supjaustyta pailgomis juostelėmis)
1 imbiero šaknies, (supjaustytas pailgais šiaudeliais)
240 g kreminio pieno (kokosų kremo)
240g kokosų pieno
150 g žirnelių, žalių
1 baklažano
1 - 2 a. š. palmių cukraus
1 - 2 v. š. tailandietiško žuvų padažo
4 kafiro laimo lapelių
1 čili pipiro
3 a. š. raudonos kario pastos
Puokštės šviežių bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Pavirti kelias minutes, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažą ir viską permaišyti. Į karį sudėti vištieną ir 1/3 imbiero šiaudelių, baklažaną, raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, įdėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusią imbiero dalį. Pavirti dar 3 minutes. Verdant kariui, galima įpilti truputį vandens ar sultinio jei matote, jog padažas pasidaro labai tirštas. Karį patiekti su virtais basmati, kiaušinių makaronais arba paprastais ar tailandietiškais ryžiais. Pabarstytii baziliko lapeliais. Skanaus!