INGREDIENTAI: 10 vienetų kiaušinių
100 gramų šaltai rūkytos šoninės (plonų juostelių)
70 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio (arba dešros)
5 šaukštai pieno
2 saujos špinatų
1 pundelis laiškinių česnakų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vyšninių pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Plonas rūkytos šoninės juosteles paskrudinti orkaitėje (tą galima padaryti iš vakaro), kol taps traškios. Susmulkinti nedideliais gabaliukais.
2.
Kiaušinius su pienu, druska, pipirais šluotele lengvai išplakti.
3.
Špinatus, kumpį, laiškinį česnaką supjaustyti nedideliais gabaliukais. Vyšninius pomidorus perpjauti per pusę.
4.
Į kiaušinių masę sudėti špinatus, traškios šoninės gabaliukus, kumpį, laiškinį česnaką, tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Pilti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, sudėlioti vyšninių pomidorų puseles.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min - priklausomai nuo omleto storio, kol sutvirtės.