INGREDIENTAI: pagal poreikį agurkų
pagal poreikį česnako
10 vienetų pipirų
Marinatui:
1 litras vandens
1 stiklinė acto 9%
100 mililitrų cukraus
2 šaukštai medaus
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį užvirtinti su druska ir cukrumi, berti ciberžolę, užvirti. Supilti actą ir sudėti medų, užvirinti.
2.
Į švarius, iškaitintus stiklainius dėti smulkinto česnako, pipirų. Sudėti agurkus, užpilti marinatu.
3.
Stiklainius sudėti į didelį metalinį dubenį arba puodą, kuriame patiestas rankšluostis, įpilti vandens, statyti ant ugnies ir pasterizuoti 15 min. Stiklainius užsukti steriliais dangteliais.
4.
Stiklainius statyti dangteliais žemyn ir užkloti storu rankšluosčiu. Atvėsus, išnešti į rūsį.