INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
200 gramų margarino
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai grietinės (su kaupu)
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
800 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
400 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 šaukštai džemo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaltą margariną sutarkuoti burokine tarka, įsijoti miltus ir sutrinti tarp pirštų.
2.
Į atskirą indą įmušti kiaušinį, suberti druską, cukrų, įdėti grietinę ir išmaišyti iki vientisos masės. Supilti masę į miltus su margarinu ir užminkyti tešlą. Jei tešla lips prie rankų, įdėti dar šiek tiek miltų. Dėti tešlą į šaldytuvą 2 valandoms.
3.
Išėmus iš šaldytuvo tešlą padalinti į 8 dalis ir iškočioti plonus lakštus. Ant lakšto uždėti apvalią formą, apipjauti, subadyti šakute ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 7- 8 minutes, kol gražiais pagels. Atraižas taip pat kepti, jas sunaudosime apibarstymui.
4.
Kremui sviestą išsukti su rududu iki vientisos masės.
5.
Iškeptus lakštus pertepti kremu, vieną eilę pertepti serbentų arba kitų džemu. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir apibarstyti trupiniais.