INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 g miltų
150 g cukraus
180 g sviesto
2 šaukštų kakavos miltelių
1 arb. "Santa Maria'' šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
Įdarui:
400 g kreminės varškės
100 g cukraus
2 šaukštų "Santa Maria'' vanilinio cukraus
40 g krakmolo
120 g grietinės
2 kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištirpinti, jam atvėsus įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir dėti valandai į šaldytuvą. Varškę sumaišyti su grietine, suberti krakmolą, išmaišyti, supilti atskirai išplaktus kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dar kartą gerai permaišyti. Imti iš šaldiklio (geriau) vieną tešlos gabalą, sutarkuoti jį tarka į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, kiek paspausti ir ant jo tolygiai paskleisti įdarą. Užtarkuoti ant viršaus antrą šaldytos tešlos gabaliuką. Kepti 180 C orkaitėje apie 45 minutes. Papuošti.