INGREDIENTAI: 2 vienetai saldžiųjų bulvių (nedidelių)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
60 gramų maltų džiūvėsėlių
1 pundelis svogūnų laiškų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti 5 - 7 minutes pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
2.
Kiaušinius lengvai išplakti su prieskoniais. Bulves lengvai nusunkti ir sudėti į kiaušinių plakinį. Dėti smulkintą svogūną ir svogūnų laiškus ir viską išmaišyti.
3.
Berti džiūvėsėlių ir maišyti, tešla bus gana tiršta. Man paprastai prireikia apie 60 gr, priklausomai nuo bulvių ir dydžio, gali reikėti kiek daugiau ar mažiau.
4.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų ir dėti po didelį šaukštą masės kiekvienam blyneliui, šiek tiek paspausti mentele. Kepti iš abiejų pusių, kol apskrus, iškepa maždaug per 15 minučių.