INGREDIENTAI: 7 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
100 gramų cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių (ar acto)
0.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus suplakiau iki standžių putų, po truputį berdama cukrų. Tuomet, toliau plakdama, dedu trynius.
2.
Sodą nugesinu citrinų sultimis ar actu, pilu į tešlą. Beriu persijotus miltus. Viską perplapu. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
3.
Dalį tešlos supyliau ant kepimo popieriumi ištiestos formos dugno.
4.
6 obuolius supjausčiau kubeliais ir dedu į tešlą. Užpyliau likusią tešla.
5.
Likusį obuolį supjausčiau plonomis riekelėmis. Ant viršaus sudėjau įpjautas kelias obuolių puseles(nebūtina).
6.
Kepiau iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.