INGREDIENTAI: 300 g miltų
100 g cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. druskos
2 kiaušiniai
250 ml pieno
100 g ištirpinto sviesto
60 g pusiau saldaus šokolado, ištirpinto
1 šaukštelis vanilės
50 smulkintų graikinių riešutų
plaktos grietinėlės (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Mišinio viduryje padarykite duobutę, atidėkite. 2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinių trynius. Supilkite pieną, riebalus, šokoladą ir vanilę. Supilkite šokolado mišinį į miltų mišinį. Išmaišykite (tešla gali būti gumbuota). Sudėkite riešutus. 3. Nedideliame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą. Nepermaišykite. 4. Supilkite nuo 1 iki 1-1/4 puodelio tešlos į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždarykite dangtį, neatidarinėkite kepimo metu. Iškepusį vaflį išimkite šakutės pagalba. Dar karštą susukite.