INGREDIENTAI: 50 g mielių
230 ml pieno
100 g sviesto
2 kiaušiniai (1 įdarui)
500 g miltų
500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus + 3 šaukštai tešlai
1 šaukštas vanilės cukraus
2 v.š. spanguoių arba kitos uogienės
0,5 kiaušinio aptepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Mieles išsukame su cukrumi, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla butų grietinės tirštumo Ant tešlos viršaus pasijojame truputį miltų ir paliekame, kad pakiltų. Tada kambario temperatūros sviestą gerai išsukame su kiaušiniu ir maišome jau pakilusią mielių masę. Toliau maišydami suberiame visus miltus. Gerai išminkome. Tešlą suskirstome į keturiasdalis,vieną dalį atidėti papuošimui. Skardą pabarstome miltais. Likusią tešlą iškočiojame ir išklojame į paruoštą skardą. Paruošiame įdarą. Varškę permalame arba pertriname per sietelį, suberiame cukrų, vaniles cukrų, išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome ir dedame ant mielines tešlos, uždedame uogienės. Tešlos kraštus užlenkiame. Iš papuošimui skirtos tešlos tarp rankų iškočiojame 3 virveles, supiname ir uždedame ją ant viršaus. Pyragą aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame 180° C temperatūros orkaitėje apie 1 val.