INGREDIENTAI: Pagrindui:
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai miltų (apytikriai)
2 šaukštai majonezo (naudojome Daumantų Karališką švelnaus skonio)
2 šaukštai grietinės
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (nebūtina, žr. patarimus)
Viršui:
50 gramų rūkytos dešros (arba kumpio)
50 gramų sūrio
2 šaukštai pomidorų padažo (naudojome Daumantų Karališką)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išplakame su majonezu ir grietine.
2.
Sudedame miltus, kepimo miltelius ir išmaišome. Miltų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
3.
Keptuvę (naudojome 24 cm skersmens) patepame trupučiu aliejaus ir dedame ant mažos ugnies. Sukrečiame tešlą ir šaukštu tolygiai paskirstome. Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame apie 7-8 minutes, kol tešlos viršus sutvirtėja.
4.
Aptepame tešlą pomidorų padažu. Dosniai apibarstome tarkuotu sūriu ir išdėliojame rūkytos dešrytės ar kumpio griežinėlius. Uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepame ant mažos ugnies dar apie 10 minučių.
5.
Nuimame dangtį, šiek tiek padidiname ugnį ir pakepame apie 3-5 minutes, kad pagrindas gražiai paskrustų.
6.
Dedame į lėkštę, pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
•
Picos viršaus ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir pomėgius.
•
Kepimo miltelių į tešlą galima ir nedėti, bet su jais pagrindas iškepa puresnis ir traškesnis.
•
Sūrį naudojome čederio, nes jo skonis labai tinka su rūkyta dešryte, bet puikiai tinka ir paprastas fermentinis sūris.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia