INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
200 gramų kvietinių miltų (+trupučio pabarstymui)
180 gramų kefyro
160 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
70 gramų sviesto (minkšto)
70 gramų maltų migdolų (ar kitokių riešutų)
60 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi, aliejumi ir minkštu sviestu. Supilti kefyrą ir permaišyti.
2.
Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską, suberti maltus riešutus. Kruopščiai išmaišyti, kad neliktų sausų ingredientų.
3.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą formą, paviršių truputį pabarstyti miltais ir išdėlioti plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius. Jeigu norite, kad pyragas būtų drėgnesnis, obuolius galima įmaišyti tiesiai į tešlą.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, patikrinti mediniu iešmeliu, ar pyragas iškepęs. Jei įsmeigus ir ištraukus iešmelis sausas - pyragas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti. Iškepusį pabarstyti cinamonu. Skanaus!