INGREDIENTAI: Pagrindui:
160 gramų miltų
100 gramų cukraus
80 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės
100 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai manų kruopų
Viršui:
2 vienetai kiaušinių baltymų
3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sukapojam, sudedam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kiaušinius, cukrų ir užminkome tešlą. Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
2.
Įdarui į varškę sudedam grietinę, kiaušinių trynius, ir manų kruopas. Viską gerai išplakam iki vientisos masės.
3.
Į formą, išklotą kepimo popieriumi, paskirstome tešlą, ant viršaus uždedame varškės masę ir dedame į 180 C laipsnių orkaitę. Kepame viso apie 45 minutes.
4.
Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, ant pyrago viršaus uždedame standžiai su cukraus pudra išplaktus baltymus.
5.
Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti.