INGREDIENTAI: Tešlai:
100 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų pieno
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas medaus
1 sauja riešutų
1 šaukštelis džiovintų burokėlių miltelių (nebūtina)
2 gramai malto kardamono
pagal skonį druskos
šiek tiek rozmarino
Įdarui:
300 gramų raudongūžių kopūstų (arba paprastų)
2 vienetai obuolių (rūgštesnių, kietesnių)
1 vienetas kaliaropių (nebūtina)
50 gramų voveraičių (arba kitų grybų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstai susmulkiname ir dedami į greitpuodį. Beriama druskos, dedama rozmarino ir užpilama vandeniu, kad apsemtų. Troškinami greitpuodyje apie 20 minučių (arba troškinami paprastame puode iki suminkštės), nusunkiami ir atvėsinami.
2.
Miltai dubenyje sumaišomi su druska ir maltu kardamonu.
3.
Grietinė dubenyje sumaišoma su medumi.
4.
Atskirai gerai išplakami kiaušinių tryniai su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Šis plakinys įmaišomas į grietinės ir medaus masę. Įdedama burokėlių miltelių (jie suteikia gražią spalvą)Sudedamos smulkintos prieskoninės žolelės, po to įmaišomi miltai ir pienas. Pabaigoje atsargiai įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
5.
Atskirai paruošiami ingredientai įdarui: . Obuoliai ir voveraitės susmulkinami gražiais kubeliais. Kaliaropė susmulkinama kubeliais ir pakepinama ant trupučio sviesto, atvėsinama.
6.
Į kepimo formą pilama dalis tešlos. Dedami įdaro ingredientai, ant viršaus - likusi tešla.
7.
Paruoštas pyragas kepamas iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes (kol gražiai paruduos).
8.
Iškeptas pyragas atvėsinamas. Jį tinka patiekti su kaliaropėmis, likusiais troškintais kopūstais, žalumynų aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.