INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių
1 vienetas brokolių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas sultinio kubelių
1 stiklinė pieno
1 šaukštas sviesto
šiek tiek muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Brokolį supjaustyti žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėti daržoves į puodą, užpilti vandeniu, įberti žiupsnį druskos, sultinį ir virti, kol daržovės suminkštės.
2.
Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais ir pakepinti svieste. Nuo išvirusių daržovių nupilti sultinį į dubenį. Sudėti pakepintus svogūnus, supilti sultinį, pieną, pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Puodą statyti atgal ant ugnies ir pakaitinti, kol užvirs.
3.
Ugnį užgesinti ir sriubą sutrinti su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. Nedelsiant pilstyti į dubenėlius ir patiekti. Tiekti su skrudintos duonos kubeliais. Skanaus!