INGREDIENTAI: 700 gramų vištienos krūtinėlės (apytikriai)
150 gramų džiovintų slyvų (apytikriai)
100 gramų džiovintų abrikosų (apytikriai)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai ir lengvai pamušiau (paploninau), pagardinau prieskoniais.
2.
Ant kepimo plėvelės vienu sluoksniu sudėjau vištieną taip, kad krašteliai šiek tiek persidengtų. Ant viršaus per vidurį mėsos sluoksnio, išilgai, paskleidžiau abrikosų ir slyvų “juostelę“.
3.
Paruoštą vyniotinį kuo standžiau susukau į vyniotinio formą. Apsukau folija.
4.
Padėjau į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepiau 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 min.
5.
Iškepusį vyniotinį palikau atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet laikiau šaldytuve per naktį. Patiekiau supjaustytą riekelėmis.