INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
500 mililitrų graikiško jogurto
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai klevų sirupo (arba medaus pagal skonį)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal skonį citrinos žievelės (tarkuotos)
pagal poreikį vaisių (mėgstamų)
pagal poreikį imbierinių sausainių (sutrupintų)
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilti keliais šaukštais pieno ir palikti 15 min., kad išbrinktų.
2.
Puode likusį pieną kaitinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol jie ištirps.
3.
Nukelti puodą nuo ugnies, sudėti išbrinkusią želatiną, maišyti, kol ištirps.
4.
Graikišką jogurtą sumaišyti su žiupsneliu druskos, citrinos sultimis ir žievele. Per kelis kartus įmaišyti pieną su želatina. Pagardinti klevų sirupu.
5.
Išpilstyti į indelius ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
6.
Patiekiant uždėti sausainių trupinius, vaisius, uogas.