INGREDIENTAI: 150 gramų aguonų
200 gramų speltų miltų
120 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
350 gramų obuolių
3 šaukštai cukraus pudros
3 šaukštai manų kruopų
2 šaukštai medaus (skystas arba ištirpintas garų vonelėje)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
3 šaukštai migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kavamalėje sumalame aguonas. Užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti 15 minučių.
2.
Obuolius gerai nuplauname, nusausiname, supjaustome per pusę, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame neluptus stambia trintuve.
3.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
4.
Kambario temperatūros sviestą lėtai plakame mikseriu, palaipsniui pridedant kiaušinio trynius.
5.
Aguonas nusunkiame ir sumaišome su 1 šaukštu skysto medaus. Jas sudedame į kiaušinių ir sviesto masę. Viską atidžiai išmaišome.
6.
Palaipsniui dedame tarkuotus obuolius ir gerai išmaišome.
7.
Į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą ir aliejų. Dar kartą išmaišome.
8.
Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.
9.
Sudedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą apvalaus 24 cm skersmens kepimo formą. Kuo mažesnis skersmuo, tuo aukštesnis pyragas.
10.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
11.
Kepame 45 - 55 minutes.
12.
Atvėsusį pyrago paviršių aptepame šaukštu skysto medaus ir apibarstome migdolų riekelėmis.