INGREDIENTAI: 0.5 litro miško grybai (virtų)
3 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 šaukštai sorų kruopų
1 skiltelė česnako
2 vienetai lauro lapų
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
2 litrai daržovių sultinio
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sorų kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu.
2.
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką - griežinėliais, bulves - kubeliais.
3.
Puode ištirpiname sviestą. Jame pakepiname česnaką, svogūną ir morkas. Daržovėms suminkštėjus, sudedame bulves, grybus. Užpilame sultiniu. Metame lauro lapą. Suberiame sorų kruopas. Užkaičiame sriubą virti. Baigiant virti, pagardiname druska, šviežiai grūstais pipirais, smulkintais krapais.
4.
Sriubą pilstome į dubenėlius ir, jei norisi, pagardiname šaukštu grietinės.