INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų sviesto (šalto)
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
Įdarui:
250 gramų kiaulienos faršo
250 gramų jautienos faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą (galima prieš tai palaikyti šaldiklyje) sutarkuoti į dubenį. Ten pat berti persijotus miltus ir pirštais šiek tiek pamaišyti, kad sviesto gabaliukai pasidentų miltais. Dėti grietinę, įmušti kiaušinius ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti, kad gautųsi vientisa, prie rankų nelimpanti tešla. Skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, tad jeigu tešla liptų prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų (tik nepadauginkite, ji turi likti minkšta ir elastinga), o jeigu tešla atrodytų kietoka - įdėkite dar šiek tiek grietinės ar įmuškite vieno kiaušinio trynį. Išminkytą tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti šaldytuve apie 2 valandas.
2.
Įdarui smulkiai sukapojame svogūną, dedame į mėsą, paskaniname viską druska, pipirais ir gerai išmaišome.
3.
Formuojame kibinus - gnybiame gabaliuką tešlos ir iškočiojame 4-5 mm storio apskritimą. Į vidurį dedame po šaukštą mėsos įdaro ir užspaudžiame (arba gražiai užlankstome kasyte) kraštus.
4.
Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedame kibinus. Jų viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir viršuje šakute padarome skylučių, kad kepant galėtų išeiti garai.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol bus gražiai auksinės spalvos. Skanaus!