INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai grietinės
5 gramai sodos
Įdarui:
600 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pertepimui:
300 gramų uogienės (tirštos, aš naudojau spanguolių)
Aptepimui:
2 vienetai kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukau iki baltumo.
2.
Kitame inde išplakiau kiaušinius su cukrumi. Sumaišiau su sviestu. Sudėjau grietinę su soda, išmaišiau.
3.
Miltus persijojau, subėriau į kiaušinių-sviesto masę. Užminkiau tešlą.
4.
Iš trijų ketvirtadalių tešlos iškočiojau lakštą ir įtiesiau į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Likusią tešlą padėjau į šaldytuvą.
5.
Plokštainio padą kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Palikau atvėsti.
6.
Įdarui atskiriau kiaušinių baltymus nuo trynių. Varškę su tryniais sutryniau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišiau.
7.
Kiaušininių baltymus išplakiau iki standžių putų ir įmaišiau į varškės masę.
8.
Atvėsusį padą aptepiau spanguolių uogiene ir ant viršaus sudėjau varškės masę.
9.
Iškočiojau iš likusios tešlos lakštą ir uždėjau ant varškės masės.
10.
Aptepimui paplakiau kiaušinių trynius ir aptepiau pyrago viršų. Padariau šakute dryžius.
11.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti.