INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių (naudojau šokoladinius, bet tinka ir kitokie)
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų braškių
180 gramų varškės 9%
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužau postambiais gabalėliais, kaip ir įprastam tinginiui.
2.
Varškę ir kubeliais supjaustytą sviestą dedu į dubenį ir sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, kad neliktų grūdelių. Jeigu trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį ir gerai šakute ar šaukštu ištrinkite su minkštu sviestu.
3.
Į varškės masę dedu pusę kondensuoto pieno kiekio. Petrinu trintuvu. Sudedu likusį kondensuotą pieną - dar kartą pertrinu (dedu dalimis, kad lengviau įsimaišytų).
4.
Maskarponę truputį patrinu šaukštu, kad suminkštėtų, ir įmaišau į kremą. Ją įmaišau mentele arba šaukštu, nes trinant blenderiu gali suskystinti kremą.
5.
Į sausainius dedu kubeliais supjaustytas braškes, išmaišau. Užpilu kremą ir atsargiai viską išmaišau.
6.
Masę krečiu į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 21 cm skersmens apvalią). Šaukštu paspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
7.
Dedu į šaldytuvą nakčiai (ar bent 4-5 valandoms).
8.
Patiekiant galima papuošti šviežiomis uogomis.
Patarimai:
•
Šis tinginys sustingsta gerai, bet lieka kremiškas, minkštas, burnoje tirpstančios tekstūros. Jeigu norite standesnio tinginio, kurį galėmėte pjaustyti plonomis riekelėmis, sviesto dėkite daugiau arba į kremą įmaišykite šiek tiek želatinos (ištirpintos truputyje vandens arba pieno).
•
Šiam tinginiui man labai tinka būtent šokoladiniai sausainiai, nes jų skonis maloniai kontrastuoja su braškėmis. Bet drąsiai galite naudoti ir kitokius sausainius.
•
Sausainių nelaužykite per smulkiai, kad neatsirastų daug trupinukų - taip bus gražesnė tinginio spalva. Ypač jeigu naudojate šokoladinius sausainius. Užpylę kremą ant sausainių irgi maišykyte atsargiai, tik tiek kad ingredientai pasidengtų kremu - taip braškės liks standesnės ir bus skaniau bei gražiau.
•
Jeigu norite dar gaivesnio tinginio, braškių galite dėti daugiau ir/arba papildomai įmažyti jogurto ar kokoso pieno (jis ypatingai tinka su braškėmis). Bet tokiu atveju į kremą papildomai įdėkite šiek tiek želatinos, kad tinginys gražiai sustingtų.
•
Karštomis vasaros dienomis prieš patiekdama šį tinginį dar palaikau apie valandą-dvi šaldiklyje. Skonis būna kaip ledų torto!