INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų (persijotų)
150 gramų cukraus
150 gramų sviesto (tirpinto)
3 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
160 gramų cukraus pudros
pagal poreikį šokolado
Papuošimui:
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius išplakti su cukrumi. Pilti tirpintą sviestą, grietinę. Suberti druską, vanilinį cukrų kepimo miltelius, persijotus miltus. Minkyti tešlą.
2.
Rankomis gnybti tešlos ir formuoti grybukus - atskirai kotelius ir kepurėlės. Kotelius formuoti nedidelius, pailgus, o kepurėlės - kamuoliukų formos. Sudėti ant kepimo popieriumi išlotos skardos.
3.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
4.
Cukraus glajui gerai išmaišyti kiaušinio baltymą su cukraus pudra.
5.
Kai iškeps, kepurėlėse išskobti nedideles skylutes ir cukriniu glaistu suklijuoti grybukus. Kotelius aptepti cukriniu gaistu ir pabarstyti aguonomis. Palikti stingti.
6.
Kai koteliai apdžius, šokoladą ištirpinti. Kepurėlės mirkyti ištirpintame šokolade. Palikti stingti.