INGREDIENTAI: Tešlai:
3 kiaušiniai
230 g cukraus
80 g sviesto
3 v. š. aliejaus
350 g miltų
1,5 a. š. Santa Maria kepimo miltelių
3 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
0,4 stiklinės citrinos sulčių
175 g grietinės
Sirupui:
0,75 stiklinės citrinos sulčių
0,75 stiklinės cukraus
5 v. š. romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia išplakiau kiaušinius su cukrumi. Supyliau ištirpintą sviestą, aliejų, grietinę, įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišiau. Tuomet sudėjau tarkuotą citrinos žievelę, supyliau citrinos sultis ir vėl viską išmaišiau iki vientisos masės. Gautą tešlą supyliau į sviestu pateptą kepimo forma ir kepiau apie 40-50 min. 175 laipsnių temperatūroje. Sirupui supyliau į puodą citrinos sultis bei cukrų ir pavirinau apie 5 min. Tuomet palaukiau kol sirupas pravės, supyliau romą ir išmaišiau. Iškepus keksui palaukiau, kol jis šiek tiek pravės ir tuomet apšlaksčiau pasigamintu sirupu. Skanaus!