TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 17:49
Paprasta naminė duona su linų sėmenimis
Naminė duona su linų sėmenimis



INGREDIENTAI:
250 mililitrų vandens (šilto)
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų ruginių miltų
4 šaukštai aliejaus
25 gramai šlapių mielių
2 šaukštai linų sėmenų
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį supyliau šiltą vandenį, jame ištirpinau cukrų ir subėriau trupintas mieles. Leidau mielėms ištirpti. Į gautą skystį supyliau aliejų, persijotus miltus su druska maišytus, linų sėmenis.

2.
Tešlą išimti ant pamiltuoto paviršiaus ir minkyti. Tešla atrodė lipni, bet paminkius 20 minučių jau nebelipo prie rankų. Išminkytą tešlą dėjau atgal į dubenį, uždengiau drėgnu rankšluosčiu ir palikau, kad patrigubėtų.

3.
Kepimo formą patepiau riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkiau rankose ir užlenkiau jos kraštus į apačią, kad pasidarytų apvalus rutulys. Duonelę dėjau skardon, viršų apibarsčiau miltais. Palikau pakilti dviguvai.

4.
Tešlai pakilus, dėjau į iki 220 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitės dugne padėjau dubenį su vandeniu.<

5.
Kepiau 15 min, kol duonos viršus gražiai parudo. Sumažinau temperatūrą iki 170 laipsnių, duoną uždelgiau folija ir palikau kepti 30 min. Iškepusią duoną išėmiau ir uždengusi rankšluosčiu palikau "pailsėti" 15 minučių.




admin · 2021-02-10 12:00 · 347 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt