TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Varškės spurgos
Varškės spurgos

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų varškės
2 ir 1/4 stiklinės miltų
4 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas degtinės (brendžio arba konjako)
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
Kepimui:
1 litras aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę sumalti mėsmale arba perspausti per bulvių presą (taip pat galima su bulvių grustuve, nors nebandžiau). Galbūt tai nėra būtina, bet aš taip darau, nes tai suteikia varškei lengvumo ir purumo.

2.
Iš visų ingredientų užmaišyti tešlą. Tešla bus gan lipni, taip ir turi būti.

3.
Įkaitinti aliejų puode, keptuvėje ar troškintuve.

4.
Sušlapinkite rankas ir, suformavę nedideles spurgas, meskite į įkaitintą aliejų. Šlapios rankos padės jums ne tik lengviau suformuoti spurgas, bet ir padarys jas traškesnes. Spurgų net nereikės vartyti, jos puikiai vartosi pačios. Kuo tamsesnes spurgos, tuo jos bus skanesnes. Bet aišku, nereikia persistengti ir sudeginti jų :)

5.
Išimkite spurgas iš keptuvės ir palikite ant virtuvinio popieriaus, kad jis sugertų aliejaus likučius. Jei liks (nes pas mus jos dingsta dar šiltos), tai ataušusias pabarstykite cukraus pudra. Bet nebūtina, nes jos ir taip pakankamai saldžios. Man skaniausios su pienu. Skanaus.




admin · 2021-02-11 12:00 · 361 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt