INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų sausainių
80 gramų sviesto
Viršui:
800 gramų kreminio sūrio (žr. patarimus)
170 gramų cukraus
100 gramų grietinėlės (arba grietinės)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Padažui:
300 gramų vyšnių (naudojau šaldytas, galima keisti mėlynėmis ar kitomis uogomis)
120 mililitrų vandens
80 gramų cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu trintuvu sausainius sutriname iki trupinių.
2.
Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainiais.
3.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią atsegamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi. Suberiame sausainių masę ir spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
4.
Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 10 minučių (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
5.
Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame kreminį sūrį. Maišome, kol masė tampa vientisa.
6.
Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.
7.
Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.
8.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. tol kol viršus lengvai paruduoja.
9.
Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O jei per naktį palaikysite šaldytuve, bus dar skaniau.
10.
Pyragą galima patiekti su uogų padažu, kurį ruošiu taip - puode sumaišau šaldytas vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišydamas užvirinu. Lėtai įmaišau kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišydamas kaitinu ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišau vanilinį cukrų, dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.
11.
Padažą atvėsinu ir patiekiu su pyragu.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Šiam pyragui naudojau Rama Creme Bonjour kreminį sūrį, bet tinka ir kitoks mėgiamas kreminis sūris (daugiau apie kreminį sūrį skaitykite čia ).