INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų grietinės
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
100 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Razinas užpilkite stipria karšta arbata, kad jos truputį pabrinktų, kol ruošime tešlą (arba galima užpilti brendžiu, romu, ar sultimis).
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą gerai mikseriu išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Plakant įmaišyti grietinę. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turėtų gautis daugmaž grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - galite įmaišyti dar šiek tiek grietinės.
3.
Razinas nusunkiame, gerai nuvarviname ir apvoliojame truputyje (daugmaž šaukšte) miltų, jog kepdamos razinos nenusėstų į dugną. Razinas sudedame į tešlą ir gerai išmaišome. Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jeigu įkišus jį į kekso vidurį ištrauksite neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė.
5.
Iškepus leidžiame keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome tik visiškai visiškai atvėsusį.