INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo varškės
4 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno
100 gramų sviesto
3 šaukštai manų kruopų
3 šaukštai cukraus
pagal poreikį cukraus (naudojau rūkytą, pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Manus užpilti pienu ir palikti brinkti.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi iki purumo. Baltymus išplakti iki standžių putų.
3.
Varškę pertrinti per sietelį. Sviestą ištirpinti. Trynius sumaišyti su sviestu, pertrinta varške ir išbrinkintais manais. Į varškės masę po truputį įmaišyti baltymus.
4.
Formeles patepti sviestu, krėsti varškės masės. Apkepo viršų pabarstyti rūkytu cukrumi.
5.
Dėti kepti į iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 35 min.