INGREDIENTAI: 8 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
5 vienetai šaltai rūkytos šoninės
2 vienetai marinuotų agurkų (mažų+2 šaukštelių skysčio)
60 gramų majonezo
0.5 šaukštelio dižono garstyčių (arba kitokių geltonųjų garstyčių)
1/8 šaukštelio česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek maltos raudonosios paprikos (pabarstymui)
šiek tiek laiškinių česnakų (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šoninę supjaustyti siauromis juostelėmis ir pakepinti sausoje keptuvėje.
2.
Atvėsusius kiaušinius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite lėkštėje.
3.
Agurkus smulkiai supjaustykite.
4.
Trynius dėkite į dubenį ir juos sutrinkite šakute. Į trynius dėkite majonezą, garstyčias, marinuotų agurkų skystį, berkite druska, pipirus, česnako miltelius ir viską gerai išmaišykite. Suberkite agurkus, išmaišykite.
5.
Baltymų puseles pripildykite įdaru. Galite tai daryti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu.
6.
Užberkite kepintos šoninės gabaliukų. Pabarstykite paprikos milteliais. Papuoškite laiškiniais česnakais.