INGREDIENTAI: Pagrindui:
330 gramų sausainių (pvz. "Gaidelis")
150 gramų sviesto
4 šaukštai aguonų (paruoštos saldžios sausos masės kepiniams)
1 sluoksnis:
500 mililitrų grietinėlės (30 proc.)
100 gramų rudojo cukraus
20 gramų želatinos
2 sluoksnis:
300 mililitrų sulčių (juodųjų serbentų, tinka nektaras)
10 gramų želatinos
Papuošimui:
1 saujelė juodųjų serbentų (šaldytų arba šviežių, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius labai smulkiai sutrupinkite.
2.
Išlydykite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais ir aguonomis.
3.
Masę sudėkite į kepimo formą (26-28 cm skersmens). Standžiai suspauskite, suformuodami neaukštus kraštelius. Dėkite į šaldytuvą.
4.
Pirmam sluoksniui puode užkaiskite grietinėlę. Suberkite cukrų, maišykite, kol jis ištirps. Išjunkite kaitrą, suberkite 20 g želatinos, maišykite, kol ji visiškai ištirps.
5.
Palikite grietinėlę atvėsti. Bet per toli nepabėkite, nes jei pradės stingti, nebegalėsite jos užpilti ant pyrago! Kai grietinėlė bus kambario temperatūros, užpilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite atgal į šaldytuvą.
6.
Antram sluoksniui užvirkite sultis. Išjunkite kaitrą. Suberkite 10 g želatinos, maišykite, kol visiškai ištirps. Atvėsinkite kaip ir grietinėlę, tuomet užpilkite ant sustingusios grietinėlės, grąžinkite į šaldytuvą.
7.
Sustingusį pyragą puoškite juodaisiais serbentais, kurie suteiks rūgštelės.