INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
2 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 litras aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti žiedeliais.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti kefyrą, suplakti. Įsijoti kepimo miltelius ir cinamoną. Maišant, po truputį berti miltus. Pirmiausia suberkite vieną stiklinę ir kruopščiai išmaišykite, o tada pamažu dėkite likusius. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl miltų gali reikėtų truputį daugiau ar mažiau.
3.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Kiekvieną obuolio žiedelį merkti į tešlą ir atsargiai dėti į aliejų. Dėti po kelis žiedelius, kad jie nesiliestų tarpusavyje. Kai apkeps viena pusė, apverskite, kad apkeptų ir kita pusė.
4.
Ištraukus sudėti ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalų perteklius. Iškepusias ir atvėsusias galima pabarstyti cukraus pudra.