INGREDIENTAI: 500 g miltų}
35 g mielių
250 ml pieno
1 a.š. druskos
50 g sviesto
150 g razinų
2 kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus suberti į dubenį, padaryti juose duobutę, suberti sutrupintas mieles, užpilti pienu, atskiestu šlakeliu vandens ir apibarstyti miltais. Palikti, kad pakiltų. Supilti ištirpintą, šiltą sviestą bei druską, išminkyti tamprią tešlą ir palikti, kad pakiltų. Tešlą sumaišyti su razinomis. Paruoštą tešlą galima dėti nakčiai į šaldytuvą. Iš ryto vėl išminkyti, kad geriau pakiltų. Iš tešlos suformuoti volelį. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, iš jų suformuoti bandeles. Bandeles sudėti į skardą. Palikti bandeles, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, aptepti jas plaktu kiaušiniu ir kepti iki 250°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min. Skanaus.