INGREDIENTAI: 1 litras kefyro
1 kilogramas braškių (ar kitų uogų)
6 šaukštai cukraus
2 šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kaitrai atspariame inde želatina užpilama trupučiu vandens ir paliekama išbrinkti.
2.
Tuo metu braškės nuplaunamos ir suberiamos į koštuvą apdžiūti.
3.
Į indą, kuriame bus šaldomas desertas, supilamas kefyras, suberiami abu cukrūs ir maišoma, kol jie ištirpsta.
4.
Indas su želatina statomas ant minimaliausios ugnies ir, nuolat maišant, kaitinama, kol želatina pilnai ištirpsta ir supilama į kefyro masę, gerai išmaišoma ir indas dedamas į šaldytuvą 15 – 20 minučių.
5.
Tuomet į masę įmaišomos braškės ir indas grąžinamas į šaldytuvą iki pilno sustingimo. Desertą galima gaminti porcijinėse taurėse ar indeliuose, o braškes keisti sezoninėmis uogomis ar jų miksu.