INGREDIENTAI: 500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas vanilės lazdelių
3 šaukštai cukraus
pagal poreikį rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grietinėlę supilkite į puodą.
2.
Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peiliu išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais, taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 min.
3.
Kiaušinio trynius išsukite su cukrumi ir supilkite į užvirintą grietinėlę lengva srovele. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite.
4.
Supilstykite į karščiui atsparias formeles, užpilant maždaug du trečdalius jų tūrio. Formeles sudėkite į skardą aukštais kraštais. Įpilkite į skardą vandens, kad maždaug iki puses apsemtų indelius.
5.
Kepkite 140 °C temperaturoje apie 30 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite. Prieš patiekdami, kremo paviršių pabarstykite plonu sluoksniu ruduoju cukrumi ir apdeginkite virtuvės liepsnovaidžiu-degikliu. Ant viršaus turi susidaryti karamelinė plutelė. Skanaus!