TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Creme brulee
Creme brulee

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas vanilės lazdelių
3 šaukštai cukraus
pagal poreikį rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grietinėlę supilkite į puodą.

2.
Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peiliu išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais, taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 min.

3.
Kiaušinio trynius išsukite su cukrumi ir supilkite į užvirintą grietinėlę lengva srovele. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite.

4.
Supilstykite į karščiui atsparias formeles, užpilant maždaug du trečdalius jų tūrio. Formeles sudėkite į skardą aukštais kraštais. Įpilkite į skardą vandens, kad maždaug iki puses apsemtų indelius.

5.
Kepkite 140 °C temperaturoje apie 30 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite. Prieš patiekdami, kremo paviršių pabarstykite plonu sluoksniu ruduoju cukrumi ir apdeginkite virtuvės liepsnovaidžiu-degikliu. Ant viršaus turi susidaryti karamelinė plutelė. Skanaus!




admin · 2021-02-18 03:00 · 373 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt