INGREDIENTAI: Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
80 gramų miltų
20 gramų kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
200 mililitrų pieno
150 gramų kokoso drožlių
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
Papuošimui:
150 gramų šokolado
80 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Elektriniu plaktuvu iki purios masė suplakite kiaušinius kartu su cukrumi.
2.
Įberkite sijotus kepimo miltelius, kakavos miltelius ir miltus. Masę neskubėdami maišykite iš apačios į viršų tam, kad ingredientai susijungtų į vientisą masę.
3.
Gautą tešlą dėkite į formą, padengta kepimo popieriumi. Vaizdo recepte mes naudojame 20 cm skersmens kepimo formą. Biskvitą kepkite iki 200°С temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsintą biskvitą padalinkite į 2 lygias dalis.
4.
Kokosiniam įdarui paruošti ant nedidelės ugnies, nedideliame puodę ištirpinkite sviestą su cukrumi ir pienu. Įberkite kokoso drožles ir kaitinkite toliau apie 10 min, kol kokoso drožlės sugers pieną ir sumikštės. Vaizdo recepte galite pamatyti kokios konsistencijos tampa įdaras.
5.
Viršutinaim sluoksniusi paruošti trupintą šokoladą užpilkite pienu, nuolat maišant, ištirpinkite vandens vonelėje. Užpilkite ant pyrago viršaus ir palikite sustingti.